• +31 06 132 74 810
  • ton.kemp@silvatica-marketing.nl

Category Archive Meldenswaardig

Meer succes met je webshop

Hoe kun je meer succes behalen met jouw webshop? Oftewel: hoe krijg je meer bezoekers, die bovendien meer of vaker iets kopen? Gebruik deze tips om het succes van je webwinkel te vergroten.

Webshop pakketjes

Beginnen met een webshop?

Een eigen webshop starten? Het starten van een webshop is de laatste jaren steeds populairder geworden. In 2007 waren er volgens het CBS nog zo’n 5.000 webshops, in het eerste kwartaal van 2021 ruim 62.000! Veel retailers gebruiken een webshop om hun klanten online van dienst te zijn. 

Een webshop beginnen is wel iets waar je goed over na moet denken. Er komt meer bij kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Dit artikel helpt je met het nemen van de juiste keuzen en stappen te zetten.

simple workspace at home

Hoe social selling voor jou kan werken

Leads genereren ging lange tijd gepaard met vooral koude acquisitie, het benaderen van willekeurige klanten door verkopers. Gewapend met lange bellijsten wisten telemarketeers menig persoon telefonisch te overtuigen of juist te irriteren. Salesmanagers en accountmanagers kregen van de tele-marketingafdeling de afspraken ingekopt in de agenda. Regelmatig kwam het voor dat de afspraken weer gecanceld werden of kwalitatief zo bedroevend slecht was dat het alleen maar een hoop tijd kostte in plaats van een nieuwe klant opleverde.

Rechtenvrije en gratis foto’s gebruiken op jouw website

Foto’s maken een website aantrekkelijk. Met een goede foto kan je sneller dan met tekst jouw boodschap overbrengen en bezoekers verleiden op jouw aanbod in te gaan.

Passende foto’s kan je natuurlijk zelf maken. Maar als dat, om wat voor reden dan ook, niet gaat, kan je gebruik maken van stockfoto’s die je op internet kan vinden. Je kunt echter niet zomaar elke foto van internet gebruiken. In dit artikel leg ik uit hoe waar je passende foto’s kunt vinden die je zonder problemen op jouw website kunt gebruiken.

Wat zijn Open Graph instellingen en waarom zijn ze belangrijk?

Om ervoor te zorgen dat de content van je artikel of blog van je website op de juiste manier wordt gedeeld en dus goed getoond wordt op Facebook of LinkedIn, moet je de Open Graph instellingen op je website goed zetten. Hieronder meer uitleg!

Een aansprekende (online) presentatie maken

Iedereen kent ze wel. De presentaties met veel dia’s waarbij je veel moet lezen en de spreker niet meer hoort. Ook wel “Death by powerpoint” genaamd.
Geheel onterecht krijgt PowerPoint vaak de schuld van slechte presentaties. Maar uitstapjes naar andere tools zoals Google slides of Prezi bieden ook geen oplossing. Het resultaat is niet beter.

Hoe krijg ik mijn website bovenaan in Google?

Om bovenaan in Google te komen moet je met SEO aan de slag.
Heb je dat al gedaan, maar ben je niet tevreden? Lees dan dit artikel met tips over de extra dingen die je moet doen voor dat je laatste zetje naar de top van Google.

Je hebt misschien al veel tijd geïnvesteerd in zoekmachine optimalisatie (SEO) van jouw website, maar resultaten blijven achter. Soms is dat een kwestie van budget. Het kan ook aan de kwaliteit van de SEO liggen. En één ding is zeker; SEO is een lange termijn strategie en vraagt geduld. 

Zelf aan de slag met SEO

Zelf aan de slag met SEO?

Een goede SEO-strategie zorgt ervoor dat je website of webshop nog beter wordt gevonden. Van mobile first tot voice search: hier moet je op letten als startende ondernemer in 2020. En hou vooral rekening met BERT! 

35 strakke gratis WordPress thema’s

Als je op zoek ben naar een nieuw (gratis) WordPres thema, dan is dit bericht interessant voor jou. Ik neem je mee naar een blogpagina met 35 strakke gratis WordPress themas. Elk thema wordt besproken met voor en nadelen en bevat een link naar de download en eventueel een demo pagina.

Voorkomen van Spam

Geen e-mails in de spam folder?

Hoe voorkom je dat jouw e-mails in de spam folder belanden?
In dit artikel beschrijf ik de basis voor een goede bezorging vanuit WordPress of Joomla!