• +31 06 132 74 810
 • ton.kemp@silvatica-marketing.nl

Wat is Demand Generation en waarom heeft een ondernemer dat nodig?

Saturday market, Wells

Wat is Demand Generation en waarom heeft een ondernemer dat nodig?

Demand generation is een marketingstrategie die gericht is op het creëren van interesse en vraag naar de producten of diensten van een bedrijf. Het omvat verschillende marketingactiviteiten die gericht zijn op het vergroten van de naamsbekendheid, het genereren van leads en het stimuleren van de omzetgroei. Het doel van demand generation is om potentiële klanten te bereiken en hen te overtuigen om interesse te tonen in het aanbod van het bedrijf.

Een onderneming heeft demand generation nodig om de volgende redenen:

 1. Het vergroot de naamsbekendheid van het bedrijf en trekt meer potentiële klanten aan.
 2. Het genereert leads die kunnen worden omgezet in klanten en bijdragen aan de omzetgroei van het bedrijf.
 3. Het helpt bij het opbouwen van relaties met potentiële klanten door hen te voorzien van waardevolle informatie en hen te betrekken bij het merk.
 4. Het stelt bedrijven in staat om zich te onderscheiden van de concurrentie en hun unieke waardepropositie te communiceren.

Er zijn verschillende digitale technieken die kunnen worden gebruikt voor demand generation, waaronder SEO, betaalde zoekadvertenties, contentmarketing en social selling. Het is belangrijk voor ondernemers om op een prettige organische manier met een effectieve demand generation strategie het bedrijf te laten groeien.

De belangrijkste stappen in het demand generation proces:

 1. Formuleer een duidelijke propositie en positionering.
 2. Identificeer potentiële klanten: Het proces begint met het identificeren van potentiële klanten op basis van hun initiële gedrag en interesses. Dit kan met een Ideaal klant Profiel.
 3. Creëren van bewustzijn: Het volgende doel is om deze potentiële klanten bewust te maken van het aanbod van het bedrijf en hen te informeren over de voordelen en uitkomsten van de oplossing.
 4. Genereren van interesse: Het doel is om de interesse van potentiële klanten te wekken door hen te voorzien van waardevolle informatie en hen te betrekken bij het merk.
 5. Nurturing van leads: Het proces omvat het voeden van leads met gepersonaliseerde en relevante content om hun interesse te behouden en hen te begeleiden naar de volgende fase van de customer journey.
 6. Kwalificatie van leads: Het proces omvat het kwalificeren van leads op basis van hun interesse en koopbereidheid.
 7. Conversie van leads: Het doel is om leads om te zetten in klanten door hen te voorzien van de juiste informatie en oplossingen voor hun behoeften.
 8. Meten van resultaten: Het proces omvat het meten van de ROI van demand generation campagnes en het optimaliseren van de strategie voor maximale impact.
Ton Kemp
Ton Kemp

Customer journey manager met passie voor internet. Combineert strategisch denken met pragmatische aanpak. Als docent marketing ook actief op Avans Hogeschool | 06 132 74 810| Ton.Kemp@ViatriX.nl