• +31 06 132 74 810
  • ton.kemp@silvatica-marketing.nl

ChatGPT gebruiken om relevante content onderwerpen te vinden

ChatGPT gebruiken voor betere content

ChatGPT gebruiken om relevante content onderwerpen te vinden

Veel bedrijven hebben moeite om waardevolle content voor hun doelgroep te maken. Het produceren van goede content kost tijd en vereist expertise. Daarom maken steeds meer bedrijven gebruik van chatbots zoals ChatGPT (*) bij het maken van content. ChatGPT is een zeer geavanceerde AI-aangedreven chatbot die is getraind op grote hoeveelheden tekst en kan menselijke taal en context begrijpen. Dit stelt ChatGPT in staat om op natuurlijke manier vragen te beantwoorden. ChatGPT is echter geen mens is en soms onnauwkeurige antwoorden geven.

Waarom toepassingen zoals ChatGPT inzetten?

Tijdsbesparing
Je kunt enorm veel tijd besparen bij het maken van content. Met ChatGPT kan je snel hoogwaardige content en content ideeën maken.

Betere kwaliteit
ChatGPT is in staat om zich aan te passen aan de schrijfstijl en het taalgebruik van de gebruiker, waardoor de content vaak beter geschreven is. In de prompt geef je aan met welke “tone of voice” jouw tekst geschreven wordt. Handig: ChatGPT kan ook teksten vertalen. Het Engels of Duits is dan erg goed.  

SEO optimalistatie
ChatGPT is in staat om rekening te houden met zoekmachineoptimalisatie (SEO) bij het maken van teksten. Door in de prompt het gebruik van relevante zoekwoorden en zoektermen aan te geven, kan ChatGPT helpen om je content hoger te laten ranken in zoekmachines. Dit kan leiden tot meer organisch verkeer naar je website en dus meer potentiële klanten. ChatGPT kan ook jouw meta-description schrijven.

Betere content leren schrijven
ChatGPT is in staat om te leren van de input die het krijgt. Door te kijken naar welke content goed scoort en welke minder goed, kan ChatGPT steeds betere content genereren die aansluit bij de interesses en behoeften van jouw doelgroep. Zo blijf je altijd up-to-date en relevant in de ogen van je doelgroep.

Wat zou je met ChatGTP of een ander taal-algoritme kunnen doen?

Ontdek de beste onderwerpen voor jouw content

ChatGPT kan handig zijn voor het vinden van ideeën voor content, om vervolgens daar content over te maken. Door zoekwoorden en vragen in te voeren waarop je wilt ranken, kan ChatGPT je helpen bij het vinden van gerelateerde onderwerpen en ideeën om over te schrijven.
Door gebruik te maken van ChatGPT kun je ervoor zorgen dat je altijd relevante en interessante onderwerpen hebt om over te schrijven, wat kan bijdragen aan een betere vindbaarheid en meer betrokkenheid van je doelgroep. 

Optimaliseer content voor zoekmachines

Een belangrijk onderdeel van content creatie is het optimaliseren daarvan voor zoekmachines, zodat jouw content goed wordt gevonden door de doelgroep. Het gebruik van relevante zoekwoorden en zinnen is hierbij van groot belang. ChatGPT kan je helpen bij het vinden van deze zoekwoorden en zinnen door middel van zoekwoordonderzoek. Door zoekwoorden en onderwerpen te onderzoeken die gerelateerd zijn aan jouw onderneming en doelgroep, kan ChatGPT je helpen de beste zoekwoorden en zinnen om in je content te gebruiken.

Content maken 

ChatGPT is een krachtige tool die de menselijke factor ondersteunt in het creatieve proces van contentcreatie. Nadat je ChatGPT hebt gebruikt om zoekwoordenonderzoek te doen en ideeën voor content te genereren, kan ChatGPT de content ook maken.
Deze tools zijn krachtig, maar niet perfect. Je zult als marketeer altijd kritisch naar de uitkomst moeten blijven kijken.

ChatGPT kan ook helpen bij het beheren van social media-accounts door het maken van van berichten en het suggereren van hashtags en call-to-actions. Inclusief de bijbehorende afbeeldingen.

Maak jouw content beter 

ChatGPT is een geweldige tool voor bedrijven die op zoek zijn naar hulp bij het creëren van content. Het kan helpen bij het genereren van ideeën voor content gabaseerd op zoekwoordenonderzoek, het schrijven van die content en het optimaliseren van de inhoud voor zoekmachines. Met behulp van ChatGPT kun je gemakkelijk en snel hoogwaardige content maken die jouw doelgroep zal waarderen en die je zal helpen om meer bereik te creëren.

(*) Dit artikel gaat over ChatGPT, een product van openai.com. De beschreven mogelijkheden worden ook door andere Chatbots geboden zoals bijvoorbeeld Perplexity en Jasper. Naast tekst georiënteerde bots zijn er ook tools die zich richten op afbeeldingen of video.   

Dit artikel is deels met ChatGPT geschreven.
 

Ton Kemp
Ton Kemp

Customer journey manager met passie voor internet. Combineert strategisch denken met pragmatische aanpak. Als docent marketing ook actief op Avans Hogeschool | 06 132 74 810| Ton.Kemp@ViatriX.nl