• +31 06 132 74 810
  • ton.kemp@silvatica-marketing.nl

Hoe activeer je LinkedIn contacten?

Webshop pakketjes

Hoe activeer je LinkedIn contacten?

LinkedIn is een netwerkplatform waar dezelfde ongeschreven regels gelden als bij offline netwerkevents. Maar omdat offline events zoals beurzen en congressen nu een uitdaging zijn, is LinkedIn mede daarom populairder dan ooit.
Hoe bouw je via LinkedIn aan relaties?

Tips voor activatie van LinkedIn contacten

1. Ben je geconnect? Mooi! Stuur nu snel een kort bericht, waarin je het nieuwe contact van harte welkom heet in jouw netwerk. Stel jezelf kort voor (geen salespitch!) en toon interesse. Stel een vraag of geef aan wat je opvalt, bijvoorbeeld wat je op het profiel hebt gelezen.

2. Post je nieuwe connectie content? Reageer dan inhoudelijk op een bijdrage, bij voorkeur met een commentaar. Dus niet zo gemakkelijk met alleen een like, maar zo relevant mogelijk. Post je connectie zelf niet maar reageert hij of zij wel op andermans posts? Reageer dan op de comments, ga digitaal in gesprek en voeg waarde toe.

3. Stuur eens een privébericht. probeer iemand te helpen met een relevant advies. Denk dan niet aan je eigen portemonnee. Geef eerst en herhaal. Geef bijvoorbeeld een tip of link naar een artikel die waardevol is voor de ontvanger. Of stel een andere connectie voor. Het is heel dankbaar om mensen met elkaar te verbinden. Verwacht dan niet gelijk iets terug:-)

4. Heb je een bedrijfspagina? Dan kan je een nieuwe connectie uitnodigen je pagina te volgen. Op deze manier zien ze vaker jouw content, zo blijf je top of mind.

5. Zie je een oproep in je tijdlijn die matcht met de kwaliteiten of beroep? Stuur een kort privébericht met de link naar de post. Wees dus attent. Dit wordt goed gewaardeerd.

BONUSTIP: leidt het tot een plezierige samenwerking of gesprek? Hoe cool is dat! Geef na afloop van het project eens spontaan een LinkedIn aanbeveling kado. Beschrijf concreet hoe je de samenwerking ervaren hebt en wat het verschil gemaakt heeft. Kost jou slechts 10 minuten aan tijd en is een onbetaalbaar geschenk.

Kwaliteit en kwantiteit
Kortom, als je alleen relaties verzameld, dan ben je een van de honderden of soms duizenden connecties. Het helpt je echt als je connectie weet wie je bent, wat je doet en hoe je hem kan helpen met het oplossen van uitdagingen. Zo word je beter herinnert als zij (of één van hun connecties) jou nodig hebben.

Deze tips kosten misschien wat meer tijd. Maar het levert je op termijn ook veel meer op!

Ton Kemp
Ton Kemp

Customer journey manager met passie voor internet. Combineert strategisch denken met pragmatische aanpak. Als docent marketing ook actief op Avans Hogeschool | 06 132 74 810| Ton.Kemp@ViatriX.nl