• +31 06 132 74 810
  • ton.kemp@silvatica-marketing.nl

Procedure omzetten website naar WordPress

Procedure website omzetten website naar WordPress

Het omzetten van uw website naar WordPress doen we volgens een aantal stappen. Je vindt de Procedure website omzetten naar WordPress hieronder.

Stap 1. Bepalen functionaliteit

Als eerste bepalen we welke functionaliteiten uw huidige website heeft en hoe we die mee kunnen nemen naar de WordPress-versie van uw website. Die extra functionaliteit kan bijvoorbeeld bestaan uit beeldanimaties (sliders) en formulieren. Of er zijn koppeling met back-end software zoals een CRM, Google Analytics en dergelijke.

Stap 2. Inventariseren URL’s

We bepalen welke pagina’s door Google zijn geïndexeerd en met welke URL’s. WordPress genereert zoekmachine vriendelijke URL’s, bijvoorbeeld www.uwdomein.nl/titel-van-de-pagina. Deze url’s geven uw website een goede ‘ranking’ in Google. Vooraf inventariseren we de huidig geïndexeerde URL’s, zodat we die mee kunnen nemen in de conversie.

Stap 3. Hostingcontract

U hebt al een website, dus ook al een hostingcontract. Het is niet 100% zeker dat we op de huidige server WordPress kunnen draaien. We controleren dat vooraf en bieden jouw een alternatief als dat nodig is.

Stap 4. Bouw WordPress-versie

We bouwen de WordPress-versie van uw website op een tijdelijk domein. U kunt tijdens de bouw meekijken. Dit domein is ‘besloten’ en wordt niet geïndexeerd door Google. Uw WordPress website in ontwikkeling komt dus niet naar voren in de zoekresultaten van Google.

Stap 5. Testen

Als de WordPresss-versie klaar is, krijgt u het verzoek om de verschillende pagina’s te bekijken en de functionaliteit te testen. Je krijgt dan ook inloggegevens zodat u kennis kunt maken met de ‘achterkant’ van je nieuwe website.

Stap 6. Inpakken

Als we het er over eens zijn dat alles er uitziet zoals het er moet uitzien en werkt zoals het moet werken, dan ‘pakken we de WordPress website in’ en zetten hem klaar om op uw eigen domein geplaatst te worden.

Stap 7. Verhuizen

Op een tijdstip waarop doorgaans weinig verkeer te verwachten is verwijderen we de bestaande website, maken de server ‘schoon’ en pakken de nieuwe WordPress website uit op zijn eindbestemming.  Uw website is dan even offline.

Stap 8. Eindcontrole

Eenmaal op de eindbestemming controleren we opnieuw de werking. Tegelijkertijd melden we de website aan bij Google Analytics en Google WebmasterTools.

Stap 9. Versnellen

Als alles naar behoren werkt en is aangepast, regelen we ‘cache software’ in waardoor je website sneller laadt. Tot slot maken we de eerste back-up.

Stap 10. Klaar!

U krijgt bericht dat de conversie van je website naar WordPress klaar is.

De hele procedure duurt tussen de 5 en 15 werkdagen. Een en ander hangt af van de complexiteit van je website en of je aanpassingen door wilt laten voeren aan het ontwerp of functionaliteit wilt toevoegen.