• +31 06 132 74 810
  • ton.kemp@silvatica-marketing.nl

Upgraden naar Google Analytics 4

CRO optimalisatie van website

Upgraden naar Google Analytics 4

Waarom Google Analytics upgraden naar GA4 (Google Analytics 4). Dit zijn de belangrijke redenen:

  1. Universal analytics stopt
    De oude versie van Google Analytics zal vanaf 1 juli 2023 geen gegevens meer verzamelen.
  2. Toekomstbestendigheid: GA4 is de nieuwste versie van Google Analytics en het is ontworpen om te voldoen aan de veranderende behoeften van digitale analyse. Het is gericht op het bieden van meer geavanceerde functionaliteiten en het beter inspelen op de privacyvereisten die in de loop der tijd zijn geëvolueerd.
  3. Verbeterde gebruikerservaring: GA4 biedt een meer intuïtieve gebruikersinterface en vereenvoudigde rapportage, waardoor het gemakkelijker wordt om inzichten te verkrijgen en actie te ondernemen. Het maakt gebruik van gebeurtenissen en gebeurtenisgerichte gegevensverzameling in plaats van paginaweergaven, waardoor een beter beeld ontstaat van de interacties van gebruikers met uw website of app.
  4. Verbeterde cross-platformmeting: GA4 is ontworpen om een beter begrip te bieden van het gedrag van gebruikers over verschillende platforms en apparaten. Het integreert gegevens van websites, mobiele apps en andere digitale eigendommen, zodat u een meer holistisch beeld krijgt van de klantreis en beter kunt begrijpen hoe gebruikers omgaan met uw merk.
  5. Machine learning-mogelijkheden: GA4 maakt gebruik van geavanceerde machine learning-technologieën om automatisch inzichten te genereren en trends te identificeren. Het kan bijvoorbeeld voorspellende analyses bieden over gebruikersgedrag en churn rates, wat waardevolle informatie kan zijn voor uw bedrijfsstrategieën.
  6. Privacygerichte aanpak: GA4 is ontworpen met het oog op privacy en voldoet aan strengere gegevensbeschermingsnormen. Het maakt gebruik van een meer gebeurtenisgerichte benadering van gegevensverzameling, wat betekent dat u minder afhankelijk bent van cookies en meer focus legt op het verzamelen van gegevens op basis van gebeurtenissen en toestemming van gebruikers.

Hoewel de overstap naar GA4 wat aanpassing vergt en het niet alle functies bevat die beschikbaar zijn in de eerdere versie (Universal Analytics), wordt het nog steeds sterk aanbevolen om te upgraden vanwege de voordelen op lange termijn en de toekomstbestendigheid van het platform. De oude versie van Analytics zal vanaf 1 juli 2023 geen gegevens meer verzamelen.

Ton Kemp
Ton Kemp

Customer journey manager met passie voor internet. Combineert strategisch denken met pragmatische aanpak. Als docent marketing ook actief op Avans Hogeschool | 06 132 74 810| Ton.Kemp@ViatriX.nl