• +31 06 132 74 810
  • ton.kemp@silvatica-marketing.nl

Pillar Pages en Cornerstone content

digital-marketing-SEO-silvatica

Pillar Pages en Cornerstone content

Hoe gebruik je Pillar pages en Cornerstone Content in je SEO strategie?

Pillar pages en Cornerstone content zijn beide termen die worden gebruikt om aan te geven dat het om belangrijke inhoud op een website gaat. Deze inhoud bevat de belangrijkste informatie voor je klanten. Daarop wil je natuurlijk goed gevonden worden. Het verschil zit in de manier waarop deze inhoud wordt gebruikt:

Pillar pages: Dit zijn grote, uitgebreide pagina’s die dienen als de basis of steunpilaren voor de rest van de inhoud op een website. Ze geven een overzicht van een specifiek onderwerp en verwijzen naar andere relevante pagina’s op de website.

Cornerstone content: Dit is de meest waardevolle en kernachtige inhoud op een website. Het is inhoud die zorgvuldig is ontwikkeld om de basis te vormen van de online aanwezigheid van een bedrijf en die wordt gebruikt om bezoekers te informeren, te overtuigen en te converteren.

Kort samengevat: Pillar pages geven een overzicht van een specifiek onderwerp en verwijzen naar andere relevante pagina’s, terwijl cornerstone content de meest waardevolle en kernachtige inhoud is die dient als basis voor de online aanwezigheid van een bedrijf.

Toepassen in SEO strategie

In je SEO strategie kan je Cornerstone content en Pillar Pages het beste gebruiken door de volgende stappen te volgen:

  1. Identificeer de belangrijkste onderwerpen voor je bedrijf: Bedenk welke onderwerpen belangrijk zijn voor je doelgroep en die relevant zijn voor je bedrijf.
  2. Maak pillar pages: Creëer uitgebreide pillar pages die als basis dienen voor de rest van je inhoud. Zorg ervoor dat deze pagina’s alle belangrijke informatie over een specifiek onderwerp bevatten en verwijzen naar andere relevante pagina’s op je website.
  3. Ontwikkel cornerstone content: Maak inhoud die de kern vormt van je online aanwezigheid en die waardevol is voor je bezoekers. Zorg ervoor dat deze inhoud goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines.
  4. Verwijs naar pillar pages en cornerstone content: Verwijs vanuit andere pagina’s op je website naar je pillar pages en cornerstone content om de interne linking te verbeteren en om ervoor te zorgen dat zoekmachines de waardevolle inhoud op je website beter kunnen indexeren.
  5. Promoot je pillar pages en cornerstone content: Zorg ervoor dat je pillar pages en cornerstone content goed zichtbaar zijn voor je doelgroep door ze te delen op sociale media, te vermelden in e-mails en andere marketingkanalen te gebruiken.

Door deze stappen te volgen, kun je de waardevolle inhoud op je website beter onder de aandacht brengen bij zoekmachines en bezoekers, wat zal bijdragen aan een betere SEO en een hogere conversie.

Ton Kemp
Ton Kemp

Customer journey manager met passie voor internet. Combineert strategisch denken met pragmatische aanpak. Als docent marketing ook actief op Avans Hogeschool | 06 132 74 810| Ton.Kemp@ViatriX.nl