• +31 06 132 74 810
  • ton.kemp@silvatica-marketing.nl

Tagarchief website SEO

digital-marketing-SEO-silvatica

Pillar Pages en Cornerstone content

Hoe gebruik je Pillar pages en Cornerstone Content in je SEO strategie?

Pillar pages en Cornerstone content zijn beide termen die worden gebruikt om aan te geven dat het om belangrijke inhoud op een website gaat. Deze inhoud bevat de belangrijkste informatie voor je klanten. Daarop wil je natuurlijk goed gevonden worden. Het verschil zit in de manier waarop deze inhoud wordt gebruikt:

Pillar pages: Dit zijn grote, uitgebreide pagina’s die dienen als de basis of steunpilaren voor de rest van de inhoud op een website. Ze geven een overzicht van een specifiek onderwerp en verwijzen naar andere relevante pagina’s op de website.

Cornerstone content: Dit is de meest waardevolle en kernachtige inhoud op een website. Het is inhoud die zorgvuldig is ontwikkeld om de basis te vormen van de online aanwezigheid van een bedrijf en die wordt gebruikt om bezoekers te informeren, te overtuigen en te converteren.

Kort samengevat: Pillar pages geven een overzicht van een specifiek onderwerp en verwijzen naar andere relevante pagina’s, terwijl cornerstone content de meest waardevolle en kernachtige inhoud is die dient als basis voor de online aanwezigheid van een bedrijf.

Toepassen in SEO strategie

In je SEO strategie kan je Cornerstone content en Pillar Pages het beste gebruiken door de volgende stappen te volgen:

  1. Identificeer de belangrijkste onderwerpen voor je bedrijf: Bedenk welke onderwerpen belangrijk zijn voor je doelgroep en die relevant zijn voor je bedrijf.
  2. Maak pillar pages: Creëer uitgebreide pillar pages die als basis dienen voor de rest van je inhoud. Zorg ervoor dat deze pagina’s alle belangrijke informatie over een specifiek onderwerp bevatten en verwijzen naar andere relevante pagina’s op je website.
  3. Ontwikkel cornerstone content: Maak inhoud die de kern vormt van je online aanwezigheid en die waardevol is voor je bezoekers. Zorg ervoor dat deze inhoud goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines.
  4. Verwijs naar pillar pages en cornerstone content: Verwijs vanuit andere pagina’s op je website naar je pillar pages en cornerstone content om de interne linking te verbeteren en om ervoor te zorgen dat zoekmachines de waardevolle inhoud op je website beter kunnen indexeren.
  5. Promoot je pillar pages en cornerstone content: Zorg ervoor dat je pillar pages en cornerstone content goed zichtbaar zijn voor je doelgroep door ze te delen op sociale media, te vermelden in e-mails en andere marketingkanalen te gebruiken.

Door deze stappen te volgen, kun je de waardevolle inhoud op je website beter onder de aandacht brengen bij zoekmachines en bezoekers, wat zal bijdragen aan een betere SEO en een hogere conversie.

simple workspace at home

Hoger scoren in de zoekresultaten
Deel 1

Als je een zakelijke website hebt, wil je dat die gevonden wordt door potentiële klanten. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw website bovenaan in Google verschijnt? Dat doe je door Search Engine Optimization (SEO), oftewel zoekmachineoptimalisatie toe te passen.

SEO is het door technisch goed inrichten van je website beter gevonden worden in Google​.

CRO optimalisatie van website

Op welke zoekwoorden wordt mijn pagina gevonden?

Hoe vind je in Google Analytics op welke zoekwoorden jouw pagina wordt gevonden?

Ben je bezig met het zoekmachine vriendelijk maken van jouw website? Een van de beste manieren om je website te optimaliseren, is om je best bezochte pagina’s te achterhalen. In dit voorbeeld zie je de resultaten van Universal Analytics. Inmiddels werkt google ook met GA4, de nieuwe versie.

Zelf aan de slag met SEO

SEO vriendelijke teksten schijven

In deze blog leg ik je uit hoe je moet schrijven voor SEO, wat SEO teksten zijn en hoe je de SEO-elementen op je webpagina plaatst.

Goed gevonden worden in Google

Beter gevonden worden in Google

Klanten zijn niet op zoek naar jouw product maar zoeken een oplossing voor hun probleem!

Niemand zit op jouw reclame te wachten, maar naar jouw kennis wordt elke dag gezocht!

Tips om beter gevonden te worden in Google.

Natuurlijk wil je dat jouw website beter wodt gevinden in Google. Maar hoe doe je dat?

1. Waardevolle informatie

Een relevante, gestructureerde tekst die lekker leest wordt erg gewaardeerd door Google. Verdeel grotere onderwerpen over meerdere artikelen. Structureer de inhoud door gebruik van alinea’s met kopjes. Waar moet je dan over schrijven? Begin met luisteren naar jouw klant. Welke vragen stelt hij? Begin met daar antwoord op te geven. Elk bericht heeft ca 300 woorden en een relevante afbeelding.

2. Juiste zoektermen

Ga na welke zoektermen jouw klanten gebruiken en verwerk deze termen in een pagina of bericht. Ideaal is één zoekterm (of combi van twee woorden) per pagina of bericht. Gebruik een keywordtool en registreer welke zoekopdrachten jouw klanten geven op jouw website. Is jouw website met WordPress gemaakt? Gebruik dan de plugin “WordPress SEO by Yoast” om je hierbij te helpen.

3. Gebruik een zoekmachine vriendelijke url

Een zoekmachine vriendelijke url (=adres van de pagina) bevat de zoekterm van die pagina.

4. Maak leesbare meta-descriptions

Een duidelijke meta-description vertelt de bezoeker welke informatie hij gaat vinden als je doorklikt. Verleidt je bezoeker…

5. Interne en externe links

Maak interne tekstlinks naar relevante informatie op jouw eigen website.
Zorg voor links naar jouw website door relevante content op andere platforms.
Bijvoorbeeld social media (Facebook, Instagram, Pinterest), blogplatforms of videoplatforms.

6. Zorg voor interactie

Interactieve sites scoren beter. Zorg dat bezoekers jouw informatie kunnen delen via social media of kunnen reageren. Ook reviews scoren goed. Ga jezelf maar na. Je leest ze toch even… Google ziet ze ook en waardeert dat.

7. Wees geen eiland

Zorg ervoor dat jouw website geen eenzaam eiland is met gedateerde informatie.
Vul regelmatig informatie toe. En deel informatie waar jouw klanten iets aan hebben.

8. Werk met het model van “De klantreis”
Klanten vinden jou door aanbieden van juiste informatie in juiste fase.

websiteontwerp fiar.nl

Nieuwe site voor FIAR CE

FIAR CE is de branchevereniging van leveranciers op het gebied van consumenten elektronica.
De oude website van FIAR was alweer 6 jaar oud en gemaakt in Joomla!.
Deze nieuwe website is gemaakt met de nieuwste techniek (Joomla! 3.x) en is responsive (goed leesbaar op alle schermen) en optimaal ontsloten voor Google. Silvatica Marketing verzorgde het gehele traject van ontwerp tot realisatie.

websiteontwerp fiar.nl

Website voor lekkere broodjes

Op de nieuwe site van Bijboergondisch.nl kan  je lekkere broodjes en lunches bestellen. Dit seizoen ook kerstpakketten.
Site gemaakt in opdracht voor Dommelweb Internet.
Kenmerken: Responsive en bestelformulieren.

bijboergondisch-screenshot

VSI-solutions-screenshot

Bellen via Internet met VoIP

VSI Solutions is een veelzijdig bedrijf met een technisch product. Gericht op de B2B markt biedt VSI Internet bellen aan en bijpassende maatwerk software oplossingen.
Silvatica Marketing verzorgde de techniek van de nieuwe website samen Studio Vloed die voor alle teksten zorgde.
SEO en statistieken zorgen voor een goede vindbaarheid po de juiste onderwerpen.
De website past zich aan als u het op een tablet of telefoon bekijkt.

VSI-solutions-screenshot

Nieuwe site tandtechniek Breda

Tandprothetiek Tuinzigt is een bedrijf dat uw kunstgebit maakt of repareert.
De oude site was weinig overtuigend en inmiddels verouderd.

Tandprothetiektuinzigt_nl_oud-crop

Zo zag de OUDE site eruit!

Tandprothetiek Tuinzigt Breda-crop

Dit is de nieuwe site

De nieuwe site is fris en overtuigend. Maar ook “onder water” is er veel werk verzet. De teksten op de site zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines dmv SEO. Tuinzigt heeft nieuwe foto’s gemaakt zodat ook de medewerkers er mooi opstaan.

Nieuwste technieken
Door gebruik te maken van de nieuwste technieken is Tandprothetiek Tuinzigt uitstekend zichtbaar op elk beeldscherm, zoals laptop, tablet of smartphone. Het klantgemak gaat zelfs zover, dat als u het telefoonnummer op de site met uw smartphone aantikt, u direct kunt bellen!

Project gerealiseerd in samenwerking met AdFontes Communicatie.

 

Webiste url: www.tandprothetiektuinzigt.nl

 

Nieuwe Website gewoonbijzonder.net

Nieuwe website voor GewoonBijzonder

Gewoonbijzonder is geen gewoon, maar een bijzonder bedrijf. Marion Klein Nagelvoort is als orthopedagoog actief met begeleiding van kinderen en jongeren bij dyslexie en hoogbegaafdheid. De vorige site was nog in HTML en was aan vernieuwing toe.
Met deze site kan ze weer vooruit! Goede presentatie en goed gevonden worden in Google.