• +31 06 132 74 810
  • ton.kemp@silvatica-marketing.nl

Tagarchief google

SEO voor appels

Hoe word ik goed gevonden in Google?

Het wordt me nog geregeld gevraagd (ondanks dat mijn focus op de totale klantreis ligt);

“Weet jij hoe ik meer bezoekers op mijn website krijg?” en “Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn website beter gevonden wordt in Google?”

Het antwoord daarop is redelijk simpel.
Zorg dat je website de informatie weergeeft waar je op gevonden wilt worden. Stel je bent een appelboer:
– dan schrijf je artikelen over de appels die je verkoopt
– schrijf wat je doet, verkoop je ze of teel je ze ook
– Maar vooral schrijf je wat jouw appelkopers ermee kunnen doen.

Deel je appelpassie en Google zal jou delen.
Maar, let op:
– als er 20 appelboeren zijn moet je specifieker worden. Je moet dan meer schrijven over wat jou onderscheid van de andere appelboeren.

Schrijf dan welke onderscheidende aspecten van jouw appels jou onderscheid van alle andere appelboeren.

Wat moet ik dan met SEO?
Als je nuttige teksten hebt, met voldoende informatie kan dat geoptimaliseerd worden. Maar begin als eerste met teksten!! Kun je geen teksten bedenken? Weet je niets over je product of dienst te vertellen?
Zijn appels dan wel je passie?? Google dan bezoekers terecht doorverwijzen naar een site met meer informatie.

Informatie is de sleutel om beter gevonden te worden in Google.
Heb je eenmaal informatie, ga dan aan de slag met het delen van je informatie bijvoorbeeld via Social media en andere websites.
Links naar jouw website (de zogenaamde backlinks) vergroten de waarde van je website in de zoekpositie van Google.

Schrijf informatie voor verschillende klanten.
Sommige klanten willen geïnspireerd worden met recepten, andere willen weten waar ze de juiste appels kunnen kopen. Weer anderen willen hun positieve ervaring delen. Al deze kopers hebben een verschillend verhaal nodig. Allemaal tekst waar jij voor moet zorgen op jouw appeltjes website, maar ook in de winkel zelf. (online en offline)

Meer weten hoe je dit structureel aanpakt?
Neem contact op met ViatriX marketing en communicatie

Goed gevonden worden in Google

Beter gevonden worden in Google

Klanten zijn niet op zoek naar jouw product maar zoeken een oplossing voor hun probleem!

Niemand zit op jouw reclame te wachten, maar naar jouw kennis wordt elke dag gezocht!

Tips om beter gevonden te worden in Google.

Natuurlijk wil je dat jouw website beter wodt gevinden in Google. Maar hoe doe je dat?

1. Waardevolle informatie

Een relevante, gestructureerde tekst die lekker leest wordt erg gewaardeerd door Google. Verdeel grotere onderwerpen over meerdere artikelen. Structureer de inhoud door gebruik van alinea’s met kopjes. Waar moet je dan over schrijven? Begin met luisteren naar jouw klant. Welke vragen stelt hij? Begin met daar antwoord op te geven. Elk bericht heeft ca 300 woorden en een relevante afbeelding.

2. Juiste zoektermen

Ga na welke zoektermen jouw klanten gebruiken en verwerk deze termen in een pagina of bericht. Ideaal is één zoekterm (of combi van twee woorden) per pagina of bericht. Gebruik een keywordtool en registreer welke zoekopdrachten jouw klanten geven op jouw website. Is jouw website met WordPress gemaakt? Gebruik dan de plugin “WordPress SEO by Yoast” om je hierbij te helpen.

3. Gebruik een zoekmachine vriendelijke url

Een zoekmachine vriendelijke url (=adres van de pagina) bevat de zoekterm van die pagina.

4. Maak leesbare meta-descriptions

Een duidelijke meta-description vertelt de bezoeker welke informatie hij gaat vinden als je doorklikt. Verleidt je bezoeker…

5. Interne en externe links

Maak interne tekstlinks naar relevante informatie op jouw eigen website.
Zorg voor links naar jouw website door relevante content op andere platforms.
Bijvoorbeeld social media (Facebook, Instagram, Pinterest), blogplatforms of videoplatforms.

6. Zorg voor interactie

Interactieve sites scoren beter. Zorg dat bezoekers jouw informatie kunnen delen via social media of kunnen reageren. Ook reviews scoren goed. Ga jezelf maar na. Je leest ze toch even… Google ziet ze ook en waardeert dat.

7. Wees geen eiland

Zorg ervoor dat jouw website geen eenzaam eiland is met gedateerde informatie.
Vul regelmatig informatie toe. En deel informatie waar jouw klanten iets aan hebben.

8. Werk met het model van “De klantreis”
Klanten vinden jou door aanbieden van juiste informatie in juiste fase.

Google helpt je gevonden worden

Werken met de Google zoekwoordenplanner

Google heeft als de grootste zoekmachine alle informatie over ons zoekgedrag. Maar wees gerust, Google geeft die informatie ook weer terug met een aantal tools voor zoekwoorden.

Met deze handige tool kom je eenvoudig achter de beste zoekwoorden voor je website. Deze woorden kan je vervolgens verwerken in je content en CMS. De zoekwoordplanner werkt als volgt.

url: 

Ga naar https://adwords.google.nl/keywordplanner en log in met je Google (gmail) account.  Ga binnen Adwords naar Hulpprogramma’s  –> Nieuwe zoekwoorden zoeken met een woordgroep, website of categorie.

Gegevens invullen

Vul in wat je aanbiedt aan je doelgroep Vul vervolgens de url in waar je doelgroep op terechtkomt Sluit af met het kiezen van een productcategorie

Targeting kiezen

Kies voor een land, Kies voor een taal, Kies voor Google en sluit eventueel bepaalde woorden uit. De velden aan de rechterkant, bevatten gegevens die je gaat invullen als je AdWords wil gaan inzetten.  Klik vervolgens op de button: Ideeën opvragen.

Google Adwods voorbeeld

 

Je krijgt nu een schat aan informatie te zien. Waar je praktisch het meest aan hebt is het tabblad met zoekwoordideeën.

Google Adwords voorbeeld

Hier zie je alle (gerelateerde) zoekwoorden op basis van de met de woorden die je hebt ingevuld. Aangevuld met de gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten op dat woord. Download dit overzicht als excel sheet en ga aan de slag met sorteren, aanvullen en verwijderen van zoekwoorden totdat je de belangrijkste overhoudt. Groepeer eventueel rond hoofd zoekwoorden.

En nu? Wat kan ik daarmee? Gebruik deze zoekwoorden om je website van goede SEO te voorzien. Ideaal is voor elk belangrijk zoekwoordn

Gebruik deze zoekwoorden voor onderwerpen om over te gaan schrijven. Hoe meer mensen het antwoord op hun vragen op jouw website kunnen vinden, hoe meer bezoekers je gaat krijgen. Hierna is het een kwestie van overtuigen met jouw website!

 

Goed gevonden worden in Google

Extra opvallen bij Google

Zou jij graag willen dat jouw webpagina’s extra zouden opvallen in de zoekresultaten van Google?
En dat veel meer mensen op jouw links in Google zouden klikken dan op de andere links? Klinkt dit als verkooppraatjes van een louche zoekmachine ‘expert’? Nee hoor. Het kan echt en je hebt er geen dure specialisten voor nodig. Lees verder hoe ik je hiermee kan helpen.

Waar zou jij op klikken?

Stel je zoekt een recept voor appeltaart in Google en dit is het zoekresultaat:

Appeltaart zoekresultaat Google

Op welke link zou je het eerste klikken denk je?
Waarschijnlijk die met de smakelijke foto van een appeltaart en die vier mooie, gele sterren toch?

En stel je zou vervolgens de extra pondjes van die appeltaart er weer af willen lopen en je zoekt op ‘afvallen en hardlopen’. Het zoekresultaat ziet er zo uit:

Afvallen en hardlopen zoekresultaat Google

Op welke link zou je nu het eerste klikken, denk je?
Juist: die met het lachende gezicht van Silvia Jansen toch?

Rich snippets gebruiken

De reden dat deze twee zoekresultaten er zo mooi uitspringen is dat ze gebruik hebben gemaakt van zogenaamde ‘rich snippets’ in de html-code van hun website. Dat is helemaal niet zo moeilijk. Maar je moet er wel even de moeite voor doen.
Wil je weten hoe je dat voor jouw site regelt? Neem dan contact met mij op.

Meer bezoekers

Door die rich snippets te gebruiken, vergroot je de ‘click through rate’ (CTR) in de zoekresultaten van Google. En daarmee indirect ook weer je positie in die zoekresultaten. Dus het mes snijdt aan twee kanten.

Kers op de taart

Rich snippets zijn een aanvulling op de al bestaande <meta tags>. Ze zijn zichtbaar als de extra stukjes informatie bij de zoekresultaten. Zie ze als de kers op de taart waardoor een vermelding in de zoekresultaten extra opvalt. Je krijgt die extra aandacht door een beetje extra code toe te voegen aan je webpagina’s.

Andere -meer relevante- resultaten in Google

Het gebruik van rich snippets en Schema.org heeft voor de toekomst nog meer gevolgen waarvan je je als website-eigenaar bewust moet zijn. Google streeft er namelijk naar om – naarmate de zoekmachine meer ‘begrijpt’ van de zoekresultaten – deze steeds meer direct als makkelijk aan te klikken data te tonen.
Daarvoor heeft Google de Knowledge Graph (Kenniskaart in het Nederlands) ontwikkeld. Je kunt de Google Knowledge graph al in werking zien als je bijvoorbeeld zoekt op een beroemdheid. Een samenvatting van de informatie over de gezochte beroemdheid staat dan al gelijk in een informatiebox rechts naast de zoekresultaten. Zie het voorbeeld hieronder bij de zoekterm op ‘koningin Maxima’.

Koningin Maxima Knowledge Graph

Google Now voor smartphones

De Kowledge Graph is ook het fundament onder de nieuwe dienst Google Now voor Android en iPhone gebruikers. Deze dienst maakt gebruik van de Knowledge Graph en bijvoorbeeld de GPS van je telefoon om voor jou de vraag te beantwoorden “Hoe ver is het van hier naar de dichtsbijzijnde Albert Heijn?” Dit betekent onder anderen dat de inhoud van jouw website bijvoorbeeld steeds vaker als gesproken tekst zal worden weergegeven. Ook daarom is het belangrijk om je website van rich snippets te voorzien. De kans dat je website dan in dergelijke zeer relevante zoekresultaten verschijnt, wordt daarmee een stuk groter.

Aan de slag

De implementatie van rich snippets in je website is vrij eenvoudig te doen. Neem contact met mij op om dit te regelen

Bron: Emerce 26 juli 2013