• +31 06 132 74 810
  • ton.kemp@silvatica-marketing.nl

Tagarchief wordpress

Website Latranca- maastricht

Tafeltje reserveren in TapasBar LaTranca?

Populaire restaurants hebben soms moeite om de grote toestroom van gasten in goede banen te leiden. Klanten merken dat op, en dat is niet goed voor uw reputatie. La Tranca in Maastricht kreeg in de loop van 2023 behoefte aan een slim hulpmiddel om de klantervaring te verbeteren en de reserveringen soepel te laten verlopen.

ViatriX ontwikkelde samen met een partnerbedrijf een oplossing. Wij bouwden een website die snel en duidelijk de benodigde informatie geeft. Denk aan openingstijden, menu en sfeer. Vanzelfsprekend is de website geschikt voor gebruikers van smartphones.

In deze nieuwe website voor La Tranca namen wij een eigen, klantgericht reserveringssysteem op. Hierin is het mogelijk om reserveringen en bevestigingsmails te automatiseren. Het reserveringsproces gaat vlot. Dit vergroot het vertrouwen bij de klant en verkleint de administratieve belasting van de restaurantmedewerkers.

Website La Tranca met reserveringsysteem

35 strakke gratis WordPress thema’s

Als je op zoek ben naar een nieuw (gratis) WordPres thema, dan is dit bericht interessant voor jou. Ik neem je mee naar een blogpagina met 35 strakke gratis WordPress themas. Elk thema wordt besproken met voor en nadelen en bevat een link naar de download en eventueel een demo pagina.

Voorkomen van Spam

Geen e-mails in de spam folder?

Hoe voorkom je dat jouw e-mails in de spam folder belanden?
In dit artikel beschrijf ik de basis voor een goede bezorging vanuit WordPress of Joomla!

Nieuwe website voor FashionDolls Fashion Brand

FashionDolls is een nieuw modemerk. Duurzame kleding voor jonge zakenvrouwen. FashionDolls is een Nederlands merk dat kwaliteit, vakmanschap en eigenzinnig ontwerp samenbrengt in aparte maar vooral draagbare creaties.

Het doel van de website is de brand te ondersteunen door presentatie van nieuwe trends en collecties.

Bezoek de webiste: www.fashiondolls.nl

Website vernieuwing Just a Box

Met de komst van nieuwe producten zoals de verzenddozen voor wijnflessen is de gehele website van Just a Box weer vernieuwd.

Bezoek de website: www,justabox.nl

Ton Kemp Avans OLM Gastcollege over WP

Gastcollege Online Marketing bij Avans

Ton Kemp MM verzorgde een WordPress training aan de Minor Online Marketing studenten Avans Hogeschool ‘s-Hertogenbosch.
De vraag van de studenten was meer te leren over het realiseren van je marketingdoelen met een WordPress website.

 

Gutenberg: Grote verandering in WordPress

Met de eerstvolgende update naar versie 5.0 gaat WordPress behoorlijk veranderen. Er komt een nieuwe editor genaamd ‘Gutenberg’. Wat gaat dat betekenen voor jouw website?

Mijn conclusie

Is Gutenberg een verbetering? Dat ligt er helemaal aan wat jij met jouw website wil doen.
Als het gaat om de opmaak van pagina’s met foto’s, video, tabellen en geluid etc. (z.g. rich content) eenvoudiger te maken, denk ik dat dit goed gelukt is. Bevatten jouw pagina’s vooral tekst, dan is het meer werk (meer klikken) om al die blokken toe te voegen. Lees nog even verder om te ontdekken wat er gaat veranderen.

Wat is Gutenberg en waarom?

Gutenberg is de nieuwe editor voor WordPress websites, die de bekende en vertrouwde klassieke editor gaat vervangen. Afhankelijk van jouw website kunnen de gevolgen best ingrijpend zijn.

Gutenberg een nieuw stukje WordPress dat helemaal opnieuw is gebouwd.
De nieuwe editor maakt nette HTML5 code en is daarmee een stuk moderner. De klassiek editor blonk uit in eenvoud. Je zult voor jezelf moeten beslissen wat voor jouw het beste werkt.

WordPress heeft goed gekeken naar de tekortkomingen van de bestaande editor.
De afgelopen jaren zijn er steeds meer thema’s op de markt verschenen die gebruik maken van z.g. “Page builders”. Voorbeelden hiervan zijn WP Bakery page builder, Beaver Builder of Elementor. Met deze editors had je als gebruiker meer opmaak mogelijkheden, maar het werd er vaak niet eenvoudiger door. WordPress wil dat verbeteren met de nieuwe editor Gutenberg. Het opmaken van berichten en pagina’s gaat dus veranderen.

Gutenberg nu al proberen?

Je kunt Gutenberg nu al uitproberen door de plugin Gutenberg te installeren. Maar let op! Gutenberg is nog niet helemaal ‘productie klaar’. Er komen nog regelmatig updates. Maar je kunt dan alvast wel testen hou jouw thema met Gutenberg samenwerkt.
Maar ook de oude editor blijft werken. Je krijgt bij elk nieuw bericht of pagina de mogelijkheid uit twee editors te kiezen. De “Klassieke editor ” of “Gustenberg”

 

 

 

Eerste ervaringen met Guteberg

Wat is er nou zo anders aan Gutenberg vergeleken met de klassieke editor?
Ik installeerde de plugin op een test website met het standaard thema Twenty Seventeen en bekeek de mogelijkheden. Nadat Gutenberg geïnstalleerd en geactiveerd is, wordt er een nieuw concept bericht gemaakt, met voorbeelden van wat je met Gutenberg kan doen. Daar kan je lekker mee spelen.

Blokken

Het grote verschil met de classic editor is dat de nieuwe editor werkt met “blokken” op een pagina of bericht. Een blok kan van alles bevatten. Daarvoor kan kiezen uit de verschillende beschikbare blokken. De pagina titel is het eerste blok wat je ziet,

Door te klikken op de + links boven, kan je kiezen om andere blokken in te voegen zoals een “Tekst-blok” (elke alinea is een “blok”) of een afbeeldingen-blok etc..

De blokken zijn verdeeld over functionele groepjes.
Het eerste groepje zijn de meest gebruikte. Handig zodat je niet ver hoeft te zoeken.
Het blokje Inline elementen laat je bijvoorbeeld foto’s tussen te tekst plaatsen. De Algemene blokken zijn de bekende items zoals kop, paragraaf, afbeelding, audio etc.
De groep Opmaak bevat blokken met opmaak opties zoals een tabel invoegen, of werken met de HTML code. De groep Layout elementen bevat blokken voor knoppen, kolommen, lees-meer-tag, een scheidingslijn en opvul element.
De groep Widgets geeft je de mogelijkheid om widgets als een blok tussen de tekst te plaatsen. De groep Insluitingen helpt je om content van andere websites op jouw website te tonen, zoals Youtube.

Nieuwe functies

Met de blokken zijn er ook nieuwe functies bij gekomen. Zo voegt het opmaak blok Tabellen een functie toe die tot nu toe ontbrak in Wordprress. Ook nieuw is de mogelijkheid om widgets in pagina’s of berichten te plaatsen (naast de widgets in de widgetgebieden) en dat je veelgebruikte blokken met instellingen kan opslaan om her te gebruiken. Ze worden dan zichtbaar in de groep Herbruikbaar.

De verwachting is dat ontwikkelaars met hun eigen blokken zullen komen en zo de mogelijkheden verder uitbreiden binnen het WordPress systeem.

Werken met blokken

Als je bezig bent met het vullen van een blok zijn veel besturingselementen verborgen. Pas als je met de muis erboven hangt zie je plusjes en knopjes verschijnen.
Zo kan je op twee manieren een nieuw blok toevoegen. Links bovenin op de + klikken of midden bovenaan elk blok zodra je daar met de muis overheen gaat. Een nieuw blok wordt dan erboven ingevoegd, tenzij de dat via de rechter zijstipjes doet, dan kan je kiezen voor onder of boven invoegen.

Door te klikken op de 3 stipjes rechts van het blok krijg je de mogelijkheid om een blok te dupliceren, of van plaats te verschuiven of de deleten. Hier kan je een blok opslaan om het te gebruiken.

Heb je een blok geselecteerd dan zie je in de rechter zijbalk de instellingen van dit document of het geselecteerde blok. Onder de tab Document de vertrouwde instellingen van de oude editor zoals Zichtbaarheid, Auteur, Uitgelichte afbeelding en Pagina attributen. Nieuw is hier Reacties toestaan en revisies. Wel zo duidelijk. Onder de tab Blok de instellingen van dit blok.

Conclusie

Is Gutenberg een verbetering? Dat ligt er helemaal aan wat jij met jouw website doet.
Als het gaat om de opmaak van pagina’s met foto’s, video, tabellen en geluid etc. eenvoudiger te maken, denk ik dat dit goed gelukt is. Bevatten jouw pagina’s vooral tekst, dan is het meer werk (meer klikken) om al die blokken toe te voegen.

 

 

Handleiding-Wordpress-website-maken

Handleiding WordPress

Ben je op zoek naar tips en handige weetjes?

WPLounge is één van de grootste Nederlandse websites over WordPress. Sinds 2012 bloggen zij over WordPress en alle onderwerpen die daaraan gerelateerd zijn. Hier vindt je tips, handleidingen en cursussen over WordPress.

Restaurant etenswaard website

Nieuwe website voor restaurant Etenswaard

Restaurant Etenswaard in Valkenswaard was toe aan een nieuwe site. Een website waar klanten gemakkelijk kunnen reserveren met z’n tweeën of met een groep collega’s. Daarom is het balangrijk dat de site ook goed werkt op een mobieltje.
De nieuwe site is voorzien van nieuwe foto’s waardoor je echt zin krijgt om te komen eten.

Restaurant etenswaard website

url: https://etenswaard.nl 

Ticketsysteem voor loopbaancoach

La Fontaine is het bedrijf van Jolanda van der Steen. Al 15 jaar begeleidt zij als organisatieadviseur en trainer mensen tijdens hun loopbaan. Zij richt zich op het talent en de kracht van de individu.  Belangrijke waardes hierbij zijn: vrijheid, eigen verantwoordelijkheid, respect, gelijkwaardigheid en integriteit.
Een nieuw initiatief is Coach2Grow waarin Jolanda samen met andere coaches op een laagdrempelige manier mensen begeleidt. Zij doen dit in een mix van zowel persoonlijk contact alsook via een online systeem. Dit systeem werkt met tickets waarin klanten vragen kunnen stellen en antwoorden krijgen via een e-mailsysteem. Op die manier blijven de vragen van de klant bij elkaar en kan Coach2Grow meerdere coaches inzetten, die persoonlijk hun eigen klanten kunnen helpen.

Afspraak maken voor een kort Skype gesprek?
Hoe laagdrempelig kan het zijn? Je vult je adres in en kiest een tijdstip dat jou uitkomt.. De e-coach zit klaar voor je! Ook dat kan bij Coach2Grow!

Website: la-fontaine.net